Капкови маркучи

Kaпковите маркучи са надеждни и лесни за обслужване. Подходящи са за едногодишни и многогодишни култури. Произведени са от висококачествени суровини и материали. Специализирани анти – / UV суровини и материали, които гарантират защита от вредното въздествие на слънчевите лъчи. Абсолютната гладка вътрешна повърхност и ограничената загуба на налягане позволява използването му на дълги разстояния. Лабиринтът на капкообразувателя е с големи отвори, което намалява риска от запушване. Висока устойчивост на торове и химикали, които се използват за торене и растителна защита. Капковите маркучи с вградени капкообразуватели се предлагат с различно разстояние между дюзите в зависимост от изискванията за напояване на съответната култура. Предлагат се с диаметри 16, 17, 20 и 22 мм.

Дебелостенен маркуч за многогодишна употреба

Дебелостенен маркуч

Тънкостенен маркуч

Тънкостенен маркуч

Видове Маркучи:

Дебелостенен за многогодишна употреба: РЕ тръба с диаметър 16 и 20 мм с вградени капкообразуватели с дебит 2 и 4 л/ч. Разстояние между капкообразувателите от 20 до 100 см. По желание на клиента може да се изработи маркуч с по-голямо разстояние между капкообразувателите. Работно налягане от 0.5 до 4 атм. Оптимално работно налягане 1.5 атм.

Дебелостенен с вградени капкообразуватели с компенсатори на налягане: Диаметър 16 и 20 мм. Разстояние между капкообразувателите от 33 до 100 см. Работно налягане от 1.5 до 4 атм. Оптимално работно налягане 2 атм. Използва се при поливане на наклонени терени и се характеризира с по-голяма дължина на поливната линия сравнено с обикновените капкообразуватели.

Тънкостенен маркуч: Плосък маркуч, произведен от висококачествен полиетилен, с вградени пластинчати капкообразуватели с широки лабиринти, които свеждат риска от запушване, в следствие на интензивно използване на торове или лошо качество на поливната вода, до минимум. В зависимост от дебелината на стената (6, 8, 10, 12, 15,18 mil) може да се използва от една до десет години. Разстоянието между капкообразувателите от 10 до 150 см. Дебит 1.2 и 2 л. Работно налягане от 0.5 до 2 атм. Оптимално работно налягане 1 атм. Предлага се на ролки с дължина 750, 1000, 1500 и 2000 м.

Comments are closed.