Капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Капкообразувател тип Медуза

Капкообразувател тип Медуза

Външни капкообразуватели – монтират се директно върху LDPE тръби – Ø 12, 16, 20, 25 и 32. Могат да имат дебит от 1 до 150 л/ч. Всички външни капкообразуватели могат да се разглобяват, което позволява тяхното лесно почистване при необходимост. Намират широко приложение за напояване на цветя, зеленчуци, овощни, лозя и саксийно отглеждани растения. Препоръчителна филтрираща част – минимум 120 mesh (125 микрона ).

Компенсирани- с вградени мембрани за регулиране на налягането на водата.

Използват се на наклонени терени за достигане на равномерна поливка във всички точки на полето. Всички компенсирани капкообразуватели са с фиксирано изтичане от 1, 2, 4, 6 и 8 л/ч.

Капкообразуватели тип “Медуза” с 4 и 6 изхода. Всеки изход с дебит 1 или 2 л/ч. Намират приложение в оранжерийното отглеждане на зеленчуци и цветя по метода на хидропониката. Некомпенсирани – притежават същата структура като компенсираните, но при тях липсва регулатора на налягане. Намират широко приложение за напояване на всички видове овощни и лозови насаждения разположени върху равни терени. Некомпенсираните могат да са с фиксирано изтичане от 2, 4, 6, 8 и 16 л/ч, както и капкообразуватели с регулируем дебит от 0 до 150 л/ч.

Comments are closed.