Пълна гама от свръзващи и обтягащи продукти за тел, които намират приложение при ограждане и изграждане на подпорни конструкции за лозови насаждения, както и при висящи и опорни конструкции в оранжерии.

Gripple Плюс за ограждане

Gripple Плюс за ограждане

GRIPPLE Плюс – Ограждане

Използването на GRIPPLE значително намалява времето и труда, необходими за монтирането и поддръжката на Вашата ограда. За разлика от използването на възели и навивания, GRIPPLE Ви позволява не само да свържете телта, но и да я обтегнете. Всеки GRIPPLE притежава керамичен механизъм, който позволява движение само в една посока, в резултат на което телта винаги можеда се обтегне. Високото качество на керамичния механизъм не само осигурява здраво захващане на всички видове тел, но също така притежава отлично корозионно покритие срещу препарати и торове.

Освен за свързване на обикновена тел, бодлива тел, ел. ограда и ограждане на животни, GRIPPLE системата може да бъде използвана и за свързване на оградни колове също. GRIPPLE “GPAKs” съдържат GRPPLE обтегачи и телено въже с усилен кръг в единия край за бърз и лесен монтаж. Комплектът може да бъде монтиран и обтегнат за по – малко от минута.

Gripple Т-образен обтегач

Gripple Т-образен обтегач

GRIPPLE Т – образен обтегач

Новият GRIPPLE T – образен обтегач е революционен начен да се свърже оградата в началото или вкрая.

Този нов продукт елиминира трудоемкото завързване и застопоряване на телта с едно бързо и просто движение „завъртане и бутане”.

Просто завъртете и закачете GRIPPLE Т – образния обтегач на всеки тел, обкръжете кола с телта и отново промушете в GRIPPLE Т – образния обтегач.

Gripple обтягащи клещи

Gripple обтягащи клещи

НОВИТЕ GRIPPLE обтягащи клещи

– С нов механизъм за регулиране на натоварването

– Измерване от 100 до 300 кг.

– Просто „нагласяш и работиш” – постоянно натоварване всеки път

– Натоварване до 400 кг. с минимално усилие

– Удобни за работа с всички GRIPPLE продукти

– Нов подобрен дизайн

Новите и подобрени GRIPPLE обтягащи клещи не само обтягат телта, но и регулират натоварването осигурявайки добри резултати и удължавайки живота на телта. Нововъведението е огромна стъпка към постигане на идеални резултати при ограждане и изграждане на подпорни конструкции (на лозови насаждения).

1. За да изберете подходящото натоварване завъртете дръжката, докато се достигне желаното натоварване.

2. Както следва поставете GRIPPLE обтегача в захващача и захванете телта с обтегача.

3. Стиснете дръжките заедно, докато се достигне желаното натоварване.

4. Когато се достигне желаното натоварване се чува „клик” и се усеща леко движение в дръжката.

Gripple обтегачи за лозя

Gripple обтегачи за лозя

GRIPPLE Плюс: Изграждане на подпорна конструкция на лозови насаждения

Милиони GRIPPLE обтегачи са били използвани при отглеждането на плодове и лозови насаждения през последните 20 години. Използването на GRIPPLE обтегачи за свързване и обтягане на телени подпорни конструкции и за застопоряване на самата конструкция, осигурява солидна основа за отглеждането на здрави растения, добивайки здрави реколти година след година.

Има широка гама от GRIPPLE продукти в зависимост от диаметъра на телта и желаното натоварване. Всички обтегачи са снабдени с керамични плъзгачи за оптимално захващане на твърда тел и за защита от корозия. При монтажа подпорната телена конструкция може да бъде обтегната с клещите за обтягане и след беритбата, когато реколтата бъде премахната от телта, използвайте отново GRIPPLE клещите за обтягане, за да обтегнете телта за следващата година.

Закотвянето/Застопоряването на крайните колове е също много съществено. Използвайте GRIPPLE GPAK комплектите, за да захванете подпорната структура здраво към земята. Отново, разнообразни продукти са налични в зависимост от размера и типа на конструкцията – лозя, киви, маслини и др.

GRIPPLE универсален комплект за застопоряване на крайни колове

Новият универсален GRIPPLE Плюс комплект за застопоряване на крайни колове е идеален за захващане на крайните колове за котвените планки в лозя и овощни градини.

– Гъвкавото крайно захващане позволява завъртане около дървения кол и преминаване през отвори на метален кол.

– Галванизирано телено въже за оптимална защита от корозия.

– Двоен обхващащ механизъм за максимално разпределяне на товара.

– Презатягане година – за – година.

Gripple обтегачи

Gripple обтегачи

Оранжерии и защитни системи

В съответствие с изискванията на клиента и промяната в глобалния климат – оранжериите се използват все повече и повече в градинарството. Култивацията и защитата, които тези съоръжения предлагат, позволяват плодове, зеленчуци и цветя да бъдат отглеждани целогодишно в почти всички региони на света.

Има много приложения на GRIPPLE в тази област. Традиционните GRIPPLE свързващи елементи и обтегачи могат да бъдат използвани за изграждане и поддържане на подпорни конструкции на растенията, но в допълнение има и продукти на GRIPPLE, които служат за структурно поддържане, както и за монтиране на инсталации важни за атмосферния контрол.

GRIPPLE обтегачи за висящи въжени конструкции – използват се при окачване на статични инсталации – например светлини, отопление и са били разработени с фактор 5:1 за сигурност при употреба в рискови съоръжения, които се монтират на височина.

GRIPPLE плюс обтегачи

Обтегачите GRIPPLE плюс се произвеждат в широка гама от размери и служат за съединяване и обтягане на тел или PVC тел – като например поддържаща тел.

Комплекти Gripple с допълнително заключване същият принцип на работа, както при останалите GRIPPLE обтегачи, с тази разлика, че този комплект включва заключващ механизъм, който осигурява допълнителна защита при динамични инсталации.

– Застопоряване

– Засенчващи платна и термална мрежа

– Приложения при напояване

– Висящи системи за осветление

– Висящи системи за отопление

– Охлаждане и климатичен контрол.

GRIPPLE

Вид

Размер на тел (мм)

Макс. натоварване

Gripple свързващи елементи GP 1 (едноканален) 1.80-3.00 мм 400 кг
и обтегачи GP Малък 1.40-2.20 мм 300 кг
GP Среден 2.00-3.20мм 400 кг
GP Голям 3.25-4.20 мм 600 кг
GP Джъмбо 2.50-3.15 мм 600 кг
Gripple за бодлива тел 2 х 2.5 мм бодлива тел 150 кг
Gripple Т-образен обтегач 2.00-3.25 мм
GPAK Въже за обтягане на крайне колове 3.00 мм х 4.5 м 400 кг
Въже за обтягане на крайне колове 4.00 мм х 5.0 м 600 кг
Заключващ обтегач LOCK 5 4.75 мм х 4.0 м 1200 кг
LOCK6 6.35 мм х 6.0 м 2400 кг