Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Външни капкообразуватели

Капкообразувател тип Медуза

Капкообразувател тип Медуза

Външни капкообразуватели – монтират се директно върху LDPE тръби – Ø 12, 16, 20, 25 и 32. Могат да имат дебит от 1 до 150 л/ч. Всички външни капкообразуватели могат да се разглобяват, което позволява тяхното лесно почистване при необходимост. Намират широко приложение за напояване на цветя, зеленчуци, овощни, лозя и саксийно отглеждани растения. Препоръчителна филтрираща част – минимум 120 mesh (125 микрона ).

Компенсирани- с вградени мембрани за регулиране на налягането на водата.

Използват се на наклонени терени за достигане на равномерна поливка във всички точки на полето. Всички компенсирани капкообразуватели са с фиксирано изтичане от 1, 2, 4, 6 и 8 л/ч.

Капкообразуватели тип “Медуза” с 4 и 6 изхода. Всеки изход с дебит 1 или 2 л/ч. Намират приложение в оранжерийното отглеждане на зеленчуци и цветя по метода на хидропониката. Некомпенсирани – притежават същата структура като компенсираните, но при тях липсва регулатора на налягане. Намират широко приложение за напояване на всички видове овощни и лозови насаждения разположени върху равни терени. Некомпенсираните могат да са с фиксирано изтичане от 2, 4, 6, 8 и 16 л/ч, както и капкообразуватели с регулируем дебит от 0 до 150 л/ч.

 • Капкови маркучи
 • Kaпковите маркучи са надеждни и лесни за обслужване. Подходящи са за едногодишни и многогодишни култури. Произведени са от висококачествени суровини и материали. Специализирани анти – / UV суровини и материали, които гарантират защита от вредното въздествие на слънчевите лъчи. Абсолютната гладка вътрешна повърхност и ограничената загуба на налягане позволява използването му на дълги разстояния. Лабиринтът на капкообразувателя е с големи отвори, което намалява риска от запушване. Висока устойчивост на торове и химикали, които се използват за торене и растителна защита. Капковите маркучи с вградени капкообразуватели се предлагат с различно разстояние между дюзите в зависимост от изискванията за напояване на съответната култура. Предлагат се с диаметри 16, 17, 20 и 22 мм.

  Дебелостенен маркуч за многогодишна употреба

  Дебелостенен маркуч

  Тънкостенен маркуч

  Тънкостенен маркуч

  Видове Маркучи:

  Дебелостенен за многогодишна употреба: РЕ тръба с диаметър 16 и 20 мм с вградени капкообразуватели с дебит 2 и 4 л/ч. Разстояние между капкообразувателите от 20 до 100 см. По желание на клиента може да се изработи маркуч с по-голямо разстояние между капкообразувателите. Работно налягане от 0.5 до 4 атм. Оптимално работно налягане 1.5 атм.

  Дебелостенен с вградени капкообразуватели с компенсатори на налягане: Диаметър 16 и 20 мм. Разстояние между капкообразувателите от 33 до 100 см. Работно налягане от 1.5 до 4 атм. Оптимално работно налягане 2 атм. Използва се при поливане на наклонени терени и се характеризира с по-голяма дължина на поливната линия сравнено с обикновените капкообразуватели.

  Тънкостенен маркуч: Плосък маркуч, произведен от висококачествен полиетилен, с вградени пластинчати капкообразуватели с широки лабиринти, които свеждат риска от запушване, в следствие на интензивно използване на торове или лошо качество на поливната вода, до минимум. В зависимост от дебелината на стената (6, 8, 10, 12, 15,18 mil) може да се използва от една до десет години. Разстоянието между капкообразувателите от 10 до 150 см. Дебит 1.2 и 2 л. Работно налягане от 0.5 до 2 атм. Оптимално работно налягане 1 атм. Предлага се на ролки с дължина 750, 1000, 1500 и 2000 м.